Evoque Transmission

Evoque Transmission

This is a discussion on Evoque Transmission within the Evoque Diesel forums, part of the Land Rover Evoque Garage category; Hi Guys my evoque seem to give a bump when i select D and not R. i also noticed that it doesnt happen when i ...

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Junior Member
    Member #
    13478
    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    1

    Evoque Transmission

    Hi Guys
    my evoque seem to give a bump when i select D and not R. i also noticed that it doesnt happen when i startup in the morning only happens after i drive for about 10 minutes. it seems like transmission fluid is low sump gets empty after startup,
    what type of oil should i use as a top up?
    Im from south africa and the oil thats in the manual is not available locally only from agents and they asking R1000 for a pint.

    thanks
    appreciate your help

  2. # ADS
    Ads


  3. #2
    Junior Member
    Member #
    8039
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1
    Hi Brian,

    I have the same issue in my 2012 Evoque SD4.
    Went to dealer and they couldn't find the origin of the issue, they gave me some steps to follow (Start the car, Put the gear in Neutral, Wait 30 sec, Put it on Drive, Let it move forward by itself for 2 meters, repeat the steps for 5 times)

    I have Tried that but it didn't work.

    Please let us know if you find a solution.
    Last edited by amin.baati; 09-30-2019 at 11:26 AM.

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Find us on Google+
 

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.