Engine surges slightly with AC on

Engine surges slightly with AC on

This is a discussion on Engine surges slightly with AC on within the Evoque Forum forums, part of the Evoque Discussions category; Engine surges slightly with AC on, in drive, with foot on the break, so it happens at stoplights. I can make it stop by giving ...

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Junior Member
    Member #
    7453
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Bakersfield, CA
    Posts
    12

    Engine surges slightly with AC on

    Engine surges slightly with AC on, in drive, with foot on the break, so it happens at stoplights. I can make it stop by giving it a little throttle while keeping my foot on the brake and getting the RPM's up to about 950. It does not do it all the time. I told Range Rover and they replace the AC compressor. It still does it, just enough to be annoying. Has anyone else noticed this? Is it normalhttps://www.youtube.com/watch?v=RrWs77gBKuw?
    Last edited by scurvey; 03-07-2015 at 06:29 PM.

  2. # ADS
    Ads


  3. #2
    Senior Member
    Member #
    6891
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    173
    I have that same thing (I think) but mine does it with or without the AC on. Does it feel sort of like a quick misfire/ stumble?

    When I took mine in, they "realigned the motor mounts". I guess there is a service bulletin for it. It seemed to go away for a while but came back as bad/ worse than before.

  4. #3
    Junior Member
    Member #
    7453
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Bakersfield, CA
    Posts
    12
    This does not feel or sound like a misfire. The tach "bounces"

  5. Remove Advertisements
    EvoqueForums.net
    Advertisements
     

  6. #4
    Senior Member
    Member #
    6891
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    173
    Sounds similar to what's happening to mine. Have you tried putting the car in Neutral to see if it still happens? Happens almost always when it's cold. e.g. first few stop lights. Seems to happen much less when it's warm.

  7. #5
    Junior Member
    Member #
    7453
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Bakersfield, CA
    Posts
    12
    Only in gear with AC on.

  8. #6
    Senior Member
    Member #
    6891
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    173
    That's why I think it's the transmission. Mine also only does it in gear although it does it regardless of whether AC is on or not. Next time I'm in Bakersfield visiting family, we can compare.

  9. #7
    Junior Member
    Member #
    7453
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Bakersfield, CA
    Posts
    12
    https://www.youtube.com/watch?v=RrWs77gBKuw Check out the video its about 11 seconds long.

  10. #8
    Senior Member
    Member #
    6891
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    173
    That's definitely not what I'm getting....

    Best of luck getting it fixed.

  11. #9
    Junior Member
    Member #
    7453
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Bakersfield, CA
    Posts
    12
    Update: I sent the video to the dealership, and also a good friend at Ford. They are both suggesting throttle body issue or intake air leak. The RR dealership is 100 miles away so its going to take me a week or so to get it back over. They were nice enough to offer me a loaner. It helps I have work I can line up in Fresno as well. When the Evoque came out my wife and I test drove one but we both agreed with no local dealership we would pass.... I got a great deal on my Evoque, I figured with a Ford source engine what could wrong? We will see what happens.

  12. #10
    Junior Member
    Member #
    8110
    Join Date
    May 2016
    Location
    San diego
    Posts
    22
    Hey did tou ever find out what the issue was. Mine is doing exact same as yours in the video. But not quit as bad???

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. amber check engine
    By Rovingvic in forum Evoque Maintenance
    Replies: 37
    Last Post: 08-26-2015, 12:29 AM
  2. Custom Engine Covers
    By zim31 in forum Evoque Forum
    Replies: 0
    Last Post: 07-30-2014, 09:54 AM
  3. Warming up engine in winter
    By aus1ander in forum Evoque Forum
    Replies: 4
    Last Post: 12-29-2013, 05:57 PM
  4. Engine Cover
    By mstraka in forum Evoque Forum
    Replies: 0
    Last Post: 10-21-2013, 08:51 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 01-17-2012, 09:28 AM

Tags for this Thread

Find us on Google+
 

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.