Evoque BIG problem with harness

Evoque BIG problem with harness

This is a discussion on Evoque BIG problem with harness within the Evoque Forum forums, part of the Evoque Discussions category; Folks, I was getting 'lost communication' error and parking brake fault ect ect. took to dealer 3 times, many $$ spent on towing my 2015 ...

Results 1 to 7 of 7
Like Tree1Likes
  • 1 Post By wungun

Thread: Evoque BIG problem with harness

  1. #1
    Junior Member
    Member #
    12066
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    montreal canada
    Posts
    16

    Evoque BIG problem with harness

    Folks, I was getting 'lost communication' error and parking brake fault ect ect. took to dealer 3 times, many $$ spent on towing my 2015 dynamic. Ok gave up with dealer and spending money, started to take apart and check every plug..finally found the BIG problem with evoque. the small engine fuse box has a plug that runs through fender under left headlamp to the inside of front bumper left, also the main fuse box next to engine fuse box runs a cable (with connector) to plug into the cable from the engine fuse box. WHY?? both these cable could have connected and protected inside the engine compartment, very foolish to send both these cables to this outer area for NO reason. I live in MONTREAL quebec with bad roads and LOTS of salt, I found lots of salt damage on this connector, I ran into a puddle two months ago that was about 6 in deep and full of salt (for ice roads). NOW the big problem, can I buy just the
    connector??? nope...I know have to buy both front harness and spend 10 hours of work to switch them out. I loved the evoque till this problem. To fix this rite and not just start cutting and butting wires together is going to cost big $$$$, I want to do it rite and not butcher this expensive car. and guess what, I will make sure these cable will NOT go back to the inner fender area. SHAME on YOU LAND ROVER.

  2. # ADS
    Ads


  3. #2
    Member
    Member #
    7533
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    46
    Can you post pics of these plugs?
    Pics of the location and damage?
    Ontario driver here.... And they salt here too.

  4. #3
    Junior Member
    Member #
    12066
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    montreal canada
    Posts
    16

    pic added for u (hope it works

    Quote Originally Posted by wungun View Post
    Can you post pics of these plugs?
    Pics of the location and damage?
    Ontario driver here.... And they salt here too.
    pic has been added. not too clear but gives u a good idea, car now back a dealer to clear computer faults. 5th time.
    Attached Images Attached Images  

  5. Remove Advertisements
    EvoqueForums.net
    Advertisements
     

  6. #4
    Junior Member
    Member #
    12066
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    montreal canada
    Posts
    16

    added 2nd pic better .

    2nd pic look close and see green salt damage.on left side of plug
    Attached Images Attached Images  

  7. #5
    Senior Member
    Member #
    10306
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    124
    Maybe it would be a good idea to put some dielectric grease on these connectors to protect against corrosion.

  8. #6
    Member
    Member #
    7533
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    46
    Where are these plug located again? Can you provide pics of the location?
    lemmy999 likes this.

  9. #7
    Junior Member
    Member #
    12066
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    montreal canada
    Posts
    16
    Quote Originally Posted by wungun View Post
    Where are these plug located again? Can you provide pics of the location?
    location: from small engine fuse box go down large wire harness about 1 foot, you will see the junction wire (groupe of about 10-12 wires) about 1 foot long, this sits under headlights and to the open spot of the fender
    where salt and water can get it. it then clicks on the a plug which goes back to the other fuse box that is attached to the engine harness fuse box, I do NOT have the unit in front of me becuase I have AGAIN
    towed my car back to the dealer with 'gearbox fault' coe p06a6-01 and p0893-07 (voltage range problem) This car has caused so many problems for my family, I cannot get my wife off my back,
    calls me an idiot far buy a car like this, sick to my tommy over this issue. I feal like finding a large cement post and driving this car into it. I wish someone at land rover would give a sh*t and
    work with me, over $2,000.00 spent so far and NOTHIG fixed.

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 06-10-2019, 07:59 AM
  2. Tailgate auto close aftermarket wire harness
    By Rob007no1 in forum Evoque Forum
    Replies: 1
    Last Post: 12-04-2018, 04:32 PM
  3. Tailgate wiring harness problems
    By Booker in forum Evoque Purchasing
    Replies: 0
    Last Post: 07-13-2018, 03:02 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 04-28-2015, 06:05 PM
  5. Trailer Receiver and Wiring Harness For Sale
    By Skywagon in forum Evoque Forum
    Replies: 0
    Last Post: 03-31-2012, 10:01 AM
Find us on Google+
 

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.