2012 4x4 240PS automatic transmission issue

2012 4x4 240PS automatic transmission issue

This is a discussion on 2012 4x4 240PS automatic transmission issue within the Evoque Maintenance forums, part of the Land Rover Evoque Garage category; Hi, Im driving my evoque since few months. Car is 140 000km right now. Since few days i have noticed some issues with gearbox and ...

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Junior Member
    Member #
    13352
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    3

    2012 4x4 240PS automatic transmission issue

    Hi,
    Im driving my evoque since few months. Car is 140 000km right now. Since few days i have noticed some issues with gearbox and i have few questions.
    First of all i know that in this particular car oil in the gearbox was never replaced.
    I have only one problem- when i put "Drive" i can feel small bump.. but this is something i never noticed before. I can feel that only when the engine is warm. There is no issues when i put Reverse, Park or Neutral, only D.
    I dont have any other trobules, everything goes very smoothly, accelerate pretty well, no shaking.
    My first idea is to replace oil, so i need to know which one will be fine.
    1. What is the gearbox code? name?
    2. Which type oil and how many oil do i need?
    3. Do you have any ideas what kind of a problem im facing right now?
    thank you very much for your help in advance and sorry for my english

  2. # ADS
    Ads


  3. #2
    Super Moderator
    Member #
    1235
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Canal Fulton, Ohio
    Posts
    507
    Take a look at the posts below from the UK Evoque forum. A member has done this oil change and posted a good write up with pictures.

    Also, a post where this was discussed on the UK Evoque forum.

    Your English is fine. I couldn't even begin to communicate in Polish

    Hope this helps.

    https://www.evoqueownersclub.co.uk/f...dump-fill.html

    https://www.evoqueownersclub.co.uk/f...-pictures.html
    Last edited by Rsquared; 07-31-2019 at 08:10 AM.

  4. #3
    Junior Member
    Member #
    13352
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    3
    Rsquared, thank you for links.
    This looks and sounds very simple. Just flush the oil and add the oil Will try this out.
    hope this will help, at the same time im still not sure that there is any problem.. today i had some small trip, parking, reversing. This time everything was just perfect. I hope that changing or just adding the oil will sove the issues.

    thanks

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Find us on Google+
 

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.