iPod Connection - Display Stalling - Anyone else?? HELP

iPod Connection - Display Stalling - Anyone else?? HELP

This is a discussion on iPod Connection - Display Stalling - Anyone else?? HELP within the Evoque Maintenance forums, part of the Land Rover Evoque Garage category; I only use my iPod Touch for music in the car. I rarely listen to the radio. It connects just fine, the sound is great ...

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Junior Member
    Member #
    566
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    24

    iPod Connection - Display Stalling - Anyone else?? HELP

    I only use my iPod Touch for music in the car. I rarely listen to the radio. It connects just fine, the sound is great and the controls are on the screen so I can hide my iPod in the centre console. The issue I have is that after I play a few tracks or possibly skip a track, the display where it shows the "Title" of the song and "Time Elapsed" stall. The song keeps playing with no interruption. I can still skip tracks etc. with no problem. It seems like the system can't keep up with the iPod and once it falls behind, it stalls. So once the display stalls, it will stay like that until I disconnect the iPod and reconnect it. It's very annoying because it just looks bad (brand new car and the stereo is lagging) and I don't have my track information displayed on screen.

    Anyone else have this problem or know how to fix it?

    I read that it might have to do with the iPod and how old it is. My iPod Touch is the first generation so it's old but it works just fine by itself and when I had it connected to other vehicles.

    Thanks guys.
    Last edited by EvoVan; 08-22-2012 at 10:39 AM.

  2. # ADS
    Ads


  3. #2
    Senior Member
    Member #
    734
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    137
    Just to eliminate any possible issues on the iPod side, did you try restoring the iPod to factory condition in iTunes? Truth at and see if it fixes it.
    How to reset Warnings on your Evoque (Video)
    12 Evoque Dynamic 5D Fuji White/Onyx
    05 G35
    08 ISF
    09 GTR

  4. #3
    Junior Member
    Member #
    566
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    24
    I did not try that but I'll try that tonight. You think it's the iPod Touch and not the Evoque? It seems like the Evoque is the one lagging.

    Thanks.

  5. Remove Advertisements
    EvoqueForums.net
    Advertisements
     

  6. #4
    Senior Member
    Member #
    734
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    137
    I'm just trying to eliminate a variable it could be either one.
    How to reset Warnings on your Evoque (Video)
    12 Evoque Dynamic 5D Fuji White/Onyx
    05 G35
    08 ISF
    09 GTR

  7. #5
    Member
    Member #
    716
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Stamford, CT
    Posts
    90
    After trying the restore, and it doesn't work, I'd then ensure the iPod Touch is updated with the latest iOS fixes via iTunes. There are known issues with iTouch displays, especially first gens, freezing. Restoring, upgrading or restarting are your only options. I honestly don't believe it's the Evoque's OS.

  8. #6
    Junior Member
    Member #
    566
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    24
    Ok so my car has been with the dealership for two days now. They were able to replicate the problem on my vehicle as well as another Evoque on the lot. They are trying to see what the issue is. My iPod touch is up to date. I'll hopefully hear from them today.

  9. #7
    Member
    Member #
    634
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Metro Washington, DC
    Posts
    81
    Mine has the same issue. It's the Evoque. They seem to use the cheapest, laggiest processor possible. That's my only theory.

  10. #8
    Junior Member
    Member #
    944
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Maine
    Posts
    12
    I think this is my biggest complaint with my new Evoque. The ipod/stereo system in general is very sluggish and has delays. If I try to skip a track, or to or three, it pauses between tracks, plays maybe 2 seconds of it first before going to the next one and repeating behavior. So if I want to skip say 3 songs, it takes about 12 seconds in all to get past them to the next track. Everyone comments on how slow it is... and often starts hitting buttons because they think the system is not responding. Frustrating.

  11. #9
    Junior Member
    Member #
    566
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    24
    OK so I got my car back. They couldn't do anything more to it. The dealership says Land Rover Engineering is aware of the problem and is looking into it. Maybe in the future there will be a software patch that might fix the issue. He said it may also be the iPod Touch and the 1st generation not syncing properly.

    And that's that.

  12. #10
    Senior Member
    Member #
    734
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    137
    They told me the exact same thing when I inquired about the missing offroad mode feature, that seems to be the line they give when they cant figure stuff out.

    cpdjustice which model ipod do you have? I have a 80 gb ipod and it skips through songs pretty quick with barely any delay. I tried skipping 5 and it took 2 seconds and started. It seems very inconsistent among models.
    How to reset Warnings on your Evoque (Video)
    12 Evoque Dynamic 5D Fuji White/Onyx
    05 G35
    08 ISF
    09 GTR

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search tags for this page

by mybb

,

connect a screen on my evoque

,

evoque audio system freeze

,

play ipod video on evoque radio

,

why is there no option for ipod on screen of evoque

Click on a term to search for related topics.
Find us on Google+
 

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.