NO Audio after disconnecting phone call.

NO Audio after disconnecting phone call.

This is a discussion on NO Audio after disconnecting phone call. within the Evoque Performance forums, part of the Land Rover Evoque Garage category; I have experienced on more then 3 separate occassions where the audio is disabled after disconnecting from a phone call. Usually after a call either ...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Member
    Member #
    1212
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    68

    NO Audio after disconnecting phone call.

    I have experienced on more then 3 separate occassions where the audio is disabled after disconnecting from a phone call. Usually after a call either the radio or the cd player will resume, but sometimes after pressing the "red" call disconnect button or even just having the caller disconnect, the audio stays off. If any of you have experienced this same situation, it would be worth noting.

    Once the audio is off, there does not appear to be an easy solution to reactivating the audio. I have tried many different attempts at turning off the radio, switching to the cd player, and have not been successful. The only solution that works consistently is to pull over (if driving) stop, turn off the vehicle and lock yourself inside with the key fob remote. Wait a few seconds until the system completely shuts down. Then you can restart as normal and the audio will return.

    I will mention this to the dealer when I take her in for her first visit. To be continued.....
    Currently own:

    1986 Vixen 21TD Motorhome- 55k
    1979 Lancia Beta Coupe - 45k "complete restoration in process"

  2. # ADS
    Ads


  3. #2
    Member
    Member #
    1250
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    South Jersey
    Posts
    95
    Interesting...I'll check with my wife to see if she's experiencing the same issues.

  4. #3
    Senior Member
    Member #
    769
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    179
    I have not experienced these issues noted..had my RRE for 10 months..

  5. Remove Advertisements
    EvoqueForums.net
    Advertisements
     

  6. #4
    Senior Member
    Member #
    1315
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Malibu CA
    Posts
    373
    Make of phone? And have you tried disconnecting it?

  7. #5
    Member
    Member #
    1212
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    68
    The make of my phone is an LG from US Cellular. I have not tried to disconnect it from the Bluetooth through the touch screen in the car. That maybe another solution. If it happens again, I will give that a try.
    Currently own:

    1986 Vixen 21TD Motorhome- 55k
    1979 Lancia Beta Coupe - 45k "complete restoration in process"

  8. #6
    Senior Member
    Member #
    1315
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Malibu CA
    Posts
    373
    Also, you should go on the LR site to see if the phone is compatible.

  9. #7
    Member
    Member #
    1212
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    68
    It is compatible since it does work 99.9% of the time. I did have the same condition occur today and was able to remedy the situation by disconnecting the call directly from my phone.
    Currently own:

    1986 Vixen 21TD Motorhome- 55k
    1979 Lancia Beta Coupe - 45k "complete restoration in process"

  10. #8
    Senior Member
    Member #
    1315
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Malibu CA
    Posts
    373
    Quote Originally Posted by dabbler View Post
    It is compatible since it does work 99.9% of the time. I did have the same condition occur today and was able to remedy the situation by disconnecting the call directly from my phone.
    Well, did you look on their site? They list each feature individually and tell you what works, what doesn't.

  11. #9
    Member
    Member #
    1330
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    32
    It might not be a problem with your evoque; it's more likely the bluetooth is not 'disconnecting' from the radio after the call is terminated. I sometimes have the same problem with my android phone in my mercedes. Usually a re-boot of the phone fixes it.

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Audio Systems
    By WatchgeekLdibari in forum Evoque Forum
    Replies: 3
    Last Post: 11-29-2013, 02:02 PM
  2. Bluetooth Audio streaming won't connect
    By Widman in forum Evoque Forum
    Replies: 5
    Last Post: 12-05-2012, 11:55 PM
  3. Bluetooth Phone - Ring Tone Volume
    By EvoVan in forum Evoque Maintenance
    Replies: 2
    Last Post: 07-06-2012, 04:48 PM
  4. Anyone able to sync with Android phone?
    By gimme in forum Evoque Forum
    Replies: 5
    Last Post: 03-30-2012, 01:04 PM
  5. Audio Controls with Bluetooth
    By lsberrios1 in forum Evoque Accessories
    Replies: 3
    Last Post: 03-08-2012, 11:26 PM
Find us on Google+
 

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.