Lurching forward

Lurching forward

This is a discussion on Lurching forward within the Evoque Performance forums, part of the Land Rover Evoque Garage category; Hello, I have just collected my evoque auto and occasionally whilst in drive but stationery ( in traffic que or at lights)when I let my ...

Results 1 to 5 of 5
Like Tree1Likes
  • 1 Post By CoastalRover

Thread: Lurching forward

  1. #1
    Junior Member
    Member #
    11978
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    2

    Lurching forward

    Hello, I have just collected my evoque auto and occasionally whilst in drive but stationery ( in traffic que or at lights)when I let my foot off the brake to then press the accelerator pedal it lurches forward quite violently, sometimes it even feels the car behind has driven into me . It is my first auto car and was wondering if this is normal or something I'm doing wrong? Am.i pressing too hard on the brake and releasing it too quick? Any advice would be greatfull.
    Thanks

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk

  2. # ADS
    Ads


  3. #2
    Junior Member
    Member #
    11642
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    11
    Mine does that too and its a 2015 model. I guess thats how the gearbox works.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #3
    Junior Member
    Member #
    11978
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by aanastasiou4 View Post
    Mine does that too and its a 2015 model. I guess thats how the gearbox works.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    It also does it when going from R to D whilst holding the brake down, does yours?

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk

  5. Remove Advertisements
    EvoqueForums.net
    Advertisements
     

  6. #4
    Junior Member
    Member #
    11642
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    11
    Quote Originally Posted by booglefox79 View Post
    It also does it when going from R to D whilst holding the brake down, does yours?

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    Yes! You can hear a loud click too?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  7. #5
    Junior Member
    Member #
    13260
    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    1
    This worked for me, from another thread
    Reset Automatic Transmission:


    0. Press "Start" button only. (ie: Do NOT start the engine.)
    1. Press and hold gas pedal to floor for approx. 15secs.
    2. Press "Start" button again.
    3. Release gas pedal.
    4. Wait approx. 2mins.; start engine and drive.


    (Footnote: This process will renew the transmission program and erase the adaptive learning system to learn your driving style. If ever the system feels slow/sluggish just perform another reset.)
    OFFroadEVOque likes this.

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Find us on Google+
 

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.